کپسول قهوه کافیتالی چیکودورو تردیشن ۱۰۰% عربیکا
مقاله
در مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
کپسول قهوه کافیتالی چیکودورو تردیشن 100% عربیکا را می توان در هر ساعتی نوش جان کرده و لذت برد. طعم تردیشن از مخلوط 100% قهوه بسیار باکیفیت عربیکا تهیه می شود. دانه های قهوه ریز خرر شده در آن، عطر و بوی دلپذیر آن را تقویت می کند. بعد از نوشیدن آن طعم ماندگار آن را دهانتان حس خواهید کرد. کپسول قهوه کافیتالی چیکودورو تردیشن 100% عربیکا Chicco Doro Coffee capsule coffee Espresso Tradition 100% ARABICA ، مناسب برای قهوه خورهای حرفه ای است.
کپسول قهوه کافیتالی چیکودورو تردیشن 100% عربیکا
Chicco Doro Coffee capsule coffee Espresso Tradition 100% ARABICA
کپسول قهوه کافیتالی چیکودورو تردیشن 100% عربیکا را می توان در هر ساعتی نوش جان کرده و لذت برد. طعم تردیشن از مخلوط 100% قهوه بسیار باکیفیت عربیکا تهیه می شود. دانه های قهوه ریز خرر شده در آن، عطر و بوی دلپذیر آن را تقویت می کند. بعد از نوشیدن آن طعم ماندگار آن را دهانتان حس خواهید کرد. کپسول قهوه کافیتالی چیکودورو تردیشن 100% عربیکا Chicco Doro Coffee capsule coffee Espresso Tradition 100% ARABICA ، مناسب برای قهوه خورهای حرفه ای است.
برای اینکه درختان قهوه عربیکا "Arabica" به خوبی رشد کنند، نیاز به ارتفاع ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ متری از سطح دریا دارد. درختان قهوه عربیکا حساس به شرایط آب و هوایی هستند و همچنین در برابر آفات نیز خیلی آسیب پذیر هستند. یکی از دلایلی هم که سبب گرانتر شدن دانه عربیکا هم همین شرایط سخت رشد این درخت می باشد.
قهوه عربیکا طعم و بوی خوبی دارد، اما قهوه روبستا دارای طعم و بوی قوی نیست اما به جای آن میزان بالایی کافئین دارد. به این دلیل، خیلی از مواقع، این دو قهوه را با هم مصرف می کنند. در کشور ما در چند سال اخیر این نوشیدنی طرفداران زیادی پیدا کرده که قسمت اعظم آنها قشر دانشجو می باشد.
بهترین قهوه دنیا از جهت بو و طعم، از بوته ای به اسم Arabica تهیه می شود که رشد آن در کشور برزیل به خوبی صورت می گیرد و سپس به سراسرجهان صادر می گردد. بعد از برزیل، بهترین قهوه از نظر طعم و بو، در کشور تانزانیا و اتیوپی به دست می آید.
در آمریکا اغلب، قهوه را به وسیله بخار آب تهیه می کنند که به آن اسپرسو (Espresso) می گوینداما در ایران شایع ترین نوع قهوه، نسکافه می باشد که برای تهیه آن آب جوش را بر روی یک قاشق قهوه می ریزند.
اگر اهل قهوه باشید، مطمئنا اسم قهوه عربیکا به گوشتان خورده؛ این نوع دانه قهوه بیشتر از 60% قهوه تولید شده در دنیا را تشکیل می دهد. درخت این قهوه قابل رشد در مناطق کوهستانی و ارتفاعات دارای بارندگی زیاد می باشد. این قهوه همچنین قابل رشد در سایه نیز می باشد. درخت این قهوه نسبتا کوچک بوده و ارتفاع آن چیزی در حدود 9 تا 12 متر است، اما نوع تجاری آن تا ارتفاع 5 متر نیز رشد دارد.
دانه های قهوه عربیکا از کیفیت بالایی برخوردار هستند و از آن به عنوان خوش طعم ترین قهوه دنیا یاد می شود. دانه های این قهوه کوچک هستند و رنگ آنها روشنی است و 0.8 تا 1.4 درصد کافئین دارند، این قهوه نسبتت به قهوه روبوستا اسیدیته بالاتری دارد اما نسبت به آن شیرین تر می باشد.
خاستگاه قهوه عربیکا
درخت عربیکا، بومی در یمن، اتیوپی و سودان است اما بهترین نوع آن در برزیل، جامائیکا، کلمبیا، کاستاریکا، کنیا، آنتیگوا گواتمالا و اتیوپی به دست می آید.
خواص قهوه عربیکا
· این قهوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان، احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. همچنین به آزاد شدن رادیکال های آزاد بدن کمک می کند و با این کار سبب جوان سازی پوست صورت می گردد.
· خواص ضد میکروبی قوی داردکه برای سلامت دهان و دندان مفید است.
· باعث بهبود عملکرد مغز می شود که سبب کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر و پارکینسون می گردد.
· این قهوه در زیاد شدن تولید هورمون اندروفین در بدن موثر است و با این کار در کاهش استرس و اضطراب تاثیر می گذارد.
· کافئینی که در قهوه عربیکا وجود دارد، در بالا بردن متابولیسم بدن موثر بوده و منجر به لاغری و کاهش وزن می گردد. همچنین کافئین سبب افزایش تولید انسولین در خون می شود و به درمان دیابت نوع 2 کمک می کند.
· وجود مقدار زیادی کافیئن در قهوه عربیکا سبب درمان ریزش مو ها می گردد و باعث تقویت و افزایش رشد آن ها می شود.
· این قهوه از پتاسیم و کلسیم بالایی برخوردار است که سبب تقویت ناخن ها می گردد.
خصوصیت دانه های عربیکا
· طعم عالی
· ترشی کم
· عطری فوق العاده
· کافئین پایین
· دانه اسیدیته
مقدار کافئینی که در دانه های عربیکا وجود دارد بین ۸/. الی ۱٫۴ می باشد.
بارز ترین شاخصه ای که در طعم آن وجود دارد، اسیدیته بودن آن بوده و بادی این دانه، متوسط ۱٫۲ درصد است.
ظاهر دانه عربیکا
دانه های عربیکا ظاهری تقریبا صاف و تخت دارند و در خط وسط آن ها کمی انحنا دارد که با دقت در آن می توان آن را از گونه روبوستا تمییز داد.
کدام کشور ها دانه عربیکا تولید می کنند؟
از مناطقی که دانه عربیکا تولید می کنند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برزیل
کنیا
کلمبیا
اتیوپی
گواتمالا
سوماترا و ..
در حدود ۷۰% قهوه های تولید شده در دنیا عربیکا و بقیه آنها روبوستا می باشد. عربیکا نسبت به ربوستا کیفیت بیشتری دارد. انواع ترکیبی آنها دانههایی هستند که هر یک منجر به رفع نواقصی می گردد.
عربیکا و ربوستا حرف اول را در قهوه میزنند و با هدف تهیه یک نوشیدنی قهوه خوب و با کیفیت، اقدام به کاشت و برداشت کردن آن می کنند.
عربیکا در مقایسه با ربوستا دارای طعم شیرینتر و دلپذیرتری می باشد. همچنین عربیکا اسیدیته بیشتری دارد. ولی روبوستا دارای طعم تندتر و تلختری می باشد و پسمزه آن شبیه به بادام زمینی است. کافئین موجود در قهوه ربوستا دو برابر کافئینی است که در قهوه عربیکا وجود دارد اما کیفیت آن پایین تر از روبوستا می باشد. علاوه بر این کشت و پرورش قهوه ربوستا راحت تر می باشد و نسبت به شرایط آب و هوایی دارای آسیبپذیری کمی می باشد و در کشورهای نیمکره شرقی مانند آفریقا و اندونزی رشد می کند. اما عربیکا بیشتر در آمریکای لاتین تولید می شود و انواع قهوه های دیگر از مشتقات عربیکا و روبوستا به دست می آید.
فرآوری دانه های قهوه نقش مهمی در تعیین طعم نهایی قهوه می گذارد. از درخت قهوه نوعی گیلاس قرمز به دست می آید که در داخلل دانه های قهوه وجود دارد. به مرحله جدا کردن دانه قهوه از لایه بیرونی قرمز رنگ آن در اصطلاح Depulping گفته می شود. این مرحله به وسیله دستگاه انجام می شود. در مراحل بعدی، دانههای قهوه تخمیر میگردند.
تخمیر، به منظور برجسته کردن جرم و همچنین طعم دانهها صورت می گیرد. طی تخمیر دانه های قهوه، قند طبیعی به مایع تبدیل میگردد. در روش فرآوری قهوه با روش خشک، گیلاسها را به مدت دو الی سه هفته زیر نور خورشید می گذارند و بعد جهت خارج کردن پالپ خشک، آن را وارد دستگاه پوستکن میکنند. قهوه ای که از این روش به دست می آید، یک فنجان نوشیدنی تیره و سنگین خواهد بود. اما در روش فرآوری قهوه با روش تر، پوستهی گیلاس و مقداری از پالپ را به وسیله وارد کردن فشار، جدا م یکنند. فرآیند خشک کردن، مهمترین مرحله در فرآیند تولید قهوه می باشد است؛ چون باعث تعیین کیفیت نهایی قهوه می گردد. دانههای خشک قهوه را بر با توجه به شکل و اندازه آنها دستهبندی میکنند و بو دادن آنها به مرحله بعدی موکول می گردد.
در آخر، دانههای قهوه را بستهبندی می کنند. شاید برای افراد عادی که قهوه می خورند نوع دانه قهوه خیلی تفاوتی برایشان نداشته باشد، اما افرادی که که واقعا عاشق قهوه می باشند، به راحتی می توانند دانههای قهوه تشخیص دهند. بنابراین سعی کنید از امروز توجه بیشتری به فنجان قهوه خود داشته باشید و سعی کنید آن را هوشمندانهتر انتخاب کنید.
کپسول، قهوه، آلمانی، کپسول قهوه کافیتالی چیکودورو تردیشن 100% عربیکا