کپسول قهوه کافیتالی چیکودورو کافی اندونزی
مقاله
در مورخ ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
کپسول قهوه کافیتالی چیکودورو کافی اندونزی Chicco Doro Coffee capsule coffee Indonesiaاز دانه های قهوه جزایر اندونزی به دست می آید؛ جایی که آب و هوای مطلوب و زمین های کوهستانی سبب به وجود آمدن قهوه ای با رایحه و طعم و مزه ای می شود که دارای شخصیتی منحصر به فرد و قابل تشخیص می باشد. بسیار مقاوم بوده و در زمین های آتشفشانی رشد یافته است.قهوه آن خامه ای ، با عطر قوی و طعم شکلات می باشد. موقعیت مناسب اندونزی و داشتن خاک حاصلخیز باعث شده تا اندونزی به مکان عالی برای کشت قهوه به شمار رود.
کپسول قهوه کافیتالی چیکودورو کافی اندونزی
Chicco Doro Coffee capsule coffee indonesia
کپسول قهوه کافیتالی چیکودورو کافی اندونزی Chicco Doro Coffee capsule coffee Indonesiaاز دانه های قهوه جزایر اندونزی به دست می آید؛ جایی که آب و هوای مطلوب و زمین های کوهستانی سبب به وجود آمدن قهوه ای با رایحه و طعم و مزه ای می شود که دارای شخصیتی منحصر به فرد و قابل تشخیص می باشد. بسیار مقاوم بوده و در زمین های آتشفشانی رشد یافته است.قهوه آن خامه ای ، با عطر قوی و طعم شکلات می باشد. موقعیت مناسب اندونزی و داشتن خاک حاصلخیز باعث شده تا اندونزی به مکان عالی برای کشت قهوه به شمار رود.
۲۵٪ قهوه تولید شده در اندونزی عربیکا و نزدیک به ۷۵٪ آن روبوستا می باشد. اسیدیته کم و بادی بالا سبب شده قهوه اندونزی گزینه مناسبی جهت ترکیب با قهوههایی با اسیدیتی بالاتر که از مناطقی مثل آمریکای مرکزی و شرق آفریقا بدست می آیند،تبدیل گردد. جزایر کشت قهوه در اندونزی عبارتند از:
· سوماترا
· جاوه
· سولاوسی
· پاپوآ
هر کدام از این جزایر دارای اکوسیستم و موقعیت خاصی جهت کاشت، پرورش و فرآوری قهوه در کشور اندونزی می باشند.
معروفترین دانه های قهوه اندونزی
از معروف ترین دانه های قهوه اندونزی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
عربیکا وامنا (Arabica Wamena)
کنالیوا بلک پرل پاپوآ (Kenaliwa Black Preal Papua)
آچه گایو (Ache Gayou)
فلورس باجاوه (Flores Bajawa)
کنالیوا سوپریم باجاوه (Kenaliwa Spupreme Bajawa )
اندونزی رتبه سوم تولید قهوه در جهان
اندونزی بعد از برزیل و ویتنام سومین کشور در زمینه تولید و صادرات قهوه می باشد. اولین دانه قهوه در سال 1696 وارد این منطقه شد و پس از 15 سال، اولین بار از جاوه وارد اروپا شد و پس از آن، قهوه جاوه ( یا همان اندونزی ) جهانی گردید.
سابقه کشت قهوه در اندونزی به قرن 18 میلادی برمی گردد که در آن زمان اندونزی مستعمره هلند بود. اندوزی در سال 2013 توانست حدود 660000 تن قهوه تولید نماید که از این مقدار حدود 414000 تن آن به کشورهای دیگر صادر و بقیه آن به مصرف داخلی رسید.
در اندونزی، مقدار مصرف قوه هر فرد، حدود 500 گرم است. 75% دانه قهوه های به دست آمده در اندونزی، روبوستا و 25% آن عربیکا می باشد. دانه قهوه اندونزی اسیدیته پایینی دارد و دارای بادی نسبتا سنگینی می باشد.
خصوصیات قهوه های اندونزی
اندونزی از بهترین کشورها تولید کننده قهوه می باشد و رتبه چهارم در صادرات قهوه در جهان را به خود اختصاص داده است. البته همه صادراتی که از این کشور صورت می گیرد عالی نیست و برخی از صادرات را ربوستای کم کیفیت تشکیل می دهد. قسمتی از شهرت اندونزی در زمینه قهوه به جهت تولید قهوه ای به اسم کافی لواک kopi luwak می باشد.
تاریخچه قهوه اندونزی
درخت قهوه را هلندیها به جزایر اندونزی آوردند. آنان ابتدا قهوه را به حومه Batavia آوردند و در قرن 17 و 18 به سایر نواحی دیگر اندونزی مثل غرب جاوا ، Sukabumi و Bogor منتقل شد. از همان ابتدا اندونزی در تلاش برای یافتن مناطق آب و هوایی مناسب تر و بهتر برای کشت قهوه بود تا به سوماترا، سولاوسی و قسمت های دیگری از جاوا رسید.
امروزه تولید قهوهی اندونزی در مزارع حدود 1.24 ملیون هکتاری صورت می گیرد که 933 هکتار قهوهربوستا و 307 هکتار قهوهی عربیکا کاشته می شود. بیش از 90 درصد مزارعی که برای قهوه وجود دارند، توسط مزارعی کشت می شوند که در زمین هایی با مقیاس کوچک، قهوه تولید میکنند که هر یک از آنان مزارع کوچکی حدود 1 یا 2 هکتار دارند. افزایش تولید در چند سال اخیر نشان می دهد که اندونزی در تلاش است تا یکپارچگی بیشتری در تولید و استخراج قهوه صورت گیرد.
شرایط تجاری اندونزی در قهوه
برخلاف ویتنام که رقیب اندونزی در تولید قهوه می باشد، اندونزی دارای مزارع بزرگ برای تولید قهوه نمی باشد و به این خاطر با مشکلات بسیاری جهت نگهداری، ظرفیت و کیفیت محصولات مواجه است. قسمت عمده ای از قهوه اندونزی ربوستای کم کیفیت می باشد که بزرگترین رقیب اندوزی در این زمین قهوهی ویتنام با کیفیت بهتر اما با محصول یکسان تر و مزارع بزرگ و ... می باشد. در قسمت عربیکا هم عربیکای کیفیت بالا معمولا از کشورهای آمریکای جنوبی مانند برزیل، کلمبیا السالوادور و کاستاریکا می باشند. حدود 80 درصد از صادرات قهوه در اندونزی ربوستا می باشد. قهوه فرآوری شده، قسمت یک قسمت جزئی از صادرات قهوهی اندونز می باشد.
ایالتهایی که در آنان بیشترین تولید قهوهی صورت می گیرد، بخشهایی از سوماترا و جنوب سولاوسی می باشد. از سال 1960 اندونزی پیشرفت کم، اما ثابت در زمینه تولیدات داخلی قهوه داشته است.
البته آمار نشان می دهد که در اندونزی، اندازهی زمین های قهوه رو به کاهش می باشد و دلیل آن توجه بیشتر کشاورزان به روغن پالم می باشد که سبب می شود مبلغ بیشتری از قیمت بازار جهانی را در بر بگیرد. به همین سبب مزارع قهوه به مزارع دیگری تبدیل شده.
بهترین قهوه اندونزی کدام است؟
بیشتر قهوه هایی که در اندونزی موجود هستند، به دلیل پیچیدگی ای که دارند، طعم ادویه ای که ناشی ار خاک غنی می باشد و همچنین شرایط رشد، ارزش بالایی دارند. در بین بهترین قهوه اندونزیایی که تا به حال تولید شده، سوماترا و سولاوسی نسبت به سایر قهوه ها نقاط قوت بیشتری دارند.
بهترین برندهای قهوه اندونزی
ترجیح افراد در انتخاب برندهای گوناگون قهوه بر اساس عطر و طعم و درجه روست آن می باشد. اندونزی مناصق زیادی برای تولید قهوه دارد و هر کدام از آنها یک ویژگی منحصر به فرد جهت ارائه دارند که سبب می شود مزارع و گونه های گوناگون قهوه با طعم های متفاوت موجود باشد. در میان برندهای مختلف می توانStarbucks ، Doi Chaang اشاره کرد.
برند قهوه استارباکس Starbucks، اقدام به ارائه قهوه ای به اسم The Starbucks Reserve Indonesia Blue Java نموده است. این قهوه به طور کامل شسته می شود و رایحه ای معطر تولید می کند که طعم های خاکی را همراه با یک شیرینی شربتی را یادآور می شود. زمان برداشت این قهوه، ماه می و سپتامبر می باشد.
کپسول، قهوه، آلمانی، کپسول قهوه کافیتالی چیکودورو کافی اندونزی